Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εκατοντάδες επικριτικά σχόλια στα μπλογκ κατά της Δραγώνα!

Αποστολή άρθρου Προβολή σε μία σελίδα Εκτύπωση άρθρου
27/06/2010
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Η κ. ΡΑΪΚΟΥ
Άρχισε η ανάκριση
Εκατοντάδες επικριτικά σχόλια στα μπλογκ κατά της Δραγώνα!

Σελίδες: 1

Αμέσως υλοποιήθηκε η εντολή του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδα για δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης τού αν διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο η Θάλεια Δραγώνα.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στον οποίο διαβιβάστηκε η απάντηση της υπουργού Παιδείας προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος είχε ζητήσει ενημέρωση για το θέμα, παρέπεμψε την υπόθεση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της εισαγγελικής παρέμβασης προκάλεσε πάταγο, παρόλο που όλες οι εφημερίδες (εκτός της «Ελευθεροτυπίας») την αγνόησαν.
Δεκάδες μπλογκ αναδημοσίευσαν την είδηση της δίωξης.
Με μηνύματα e-mail προς το «Π», εκατοντάδες αναγνώστες κατέθεσαν τη γνώμη τους. Τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα ήταν:
• «Επιτέλους, ξύπνησαν οι δικαστές».
• «Ό,τι θορυβεί ου χρυσός εστί».
• «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο αφελληνισμός της Ελλάδας προχωρά ταχύτατα. Ήταν επόμενο, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση (ο Θεός να την κάνει δηλαδή) όχι μόνο δεν φρόντισε να καθαρίσει τον κρατικό μηχανισμό και την παιδεία απ' όλα τα ανθελληνικά σκουπίδια, αλλά τα στήριξε κιόλας».
• «Η κ. Δραγώνα μόνη της κατέλαβε την έδρα; Σε μια τόσο σημαντική θέση για την ελληνική παιδεία μπορεί ο καθένας να τοποθετείται αυτοβούλως και μετά να ασκεί το ανθελληνικό του έργο; Κάποιος άλλος... υπέγραψε! Κάποιος άλλος την επέλεξε ως την καταλληλότερη γι' αυτήν τη θέση. Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ψάξτε ανάμεσα σε ομοϊδεάτες».
• «Αυτή οφείλει να είναι μόνο η αρχή του ξεσκαρταρίσματος της σφηκοφωλιάς η οποία έχει καταλάβει, με το έτσι θέλω, σημαντικά πόστα στον τομέα της παιδείας, προσπαθώντας να παρακάμψει την ελεύθερη βούληση της σημερινής γενιάς πολιτών με την πλύση εγκεφάλου της επόμενης. Γέμισαν τα σχολικά βιβλία με τις ιδεοληψίες τους περί ρατσισμού της ελληνικής κοινωνίας και έχουνε το θράσος να διαμαρτύρονται ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από (αναρμόδιους) πολιτικούς κύκλους και όχι, όπως δήθεν θα έπρεπε, από επιστημονικούς χώρους».
Ένα άλλο μήνυμα, τέλος, αναφέρει πως η υπουργός πρέπει να πάρει θέση για το θέμα. «Πόσο θα περιμένουμε ακόμα;», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου