Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Επί μακρόν «ενημερωνόμαστε» για το πόσο εύκολα θα απογραφούμε!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ! ΤΟΣΟ ΑΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;;; ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ....ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ!!!

Απογραφή Δημοσίων υπαλλήλων: Οι άνθρωποι είναι απίθανοι – κλειστό το σύστημα …που θα ήταν ανοιχτό!Δυστυχώς η ιστορία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων πάει να εξελιχθεί, εκτός των άλλων, σε τραγέλαφο ταλαιπωρίας. Ενώ μέρες τώρα ενημέρωναν επίσημα ότι θα μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος από την 1Η Ιουλίου να μπει στο σύστημα και να «περάσει» τα στοιχεία του πριν από την καταληκτική ημερομηνία, με έκπληξη διαβάζουμε στην διεύθυνση http://apografi.gov.gr/

διαβάζουμε ότι

«Το σύστημα θα ανοίξει για όλους τους υπόχρεους στις 12 Ιουλίου 2010. Οι καταληκτικές ημερομηνίες που σας έχουν ανακοινωθεί με τη σχετική εγκύκλιο παραμένουν σταθερές».

Αλήθεια τι θα γίνει π.χ. με τους έχοντες ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και δεν μπορούν στις 12 Ιουλίου να βρίσκονται σε υπολογιστή ή το σύστημα είναι φορτωμένο; Θα τιμωρηθούν με διακοπή μισθοδοσίας επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει η απογραφή, όχι φυσικά με δική τους ευθύνη; Τι γίνεται με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι υπάλληλοι που έχουν ζητήσει εκείνες τις μέρες τις άδειες τους και θα λείπουν, καθώς είχαν κατά νου ότι μέχρι τότε θα είχαν απογραφεί;Οι άνθρωποι είναι απίθανοι!Άχρηστοι!

Δεν μας φτάνουν οι εξοργιστικές περικοπές των αποδοχών και η ανατροπή κάθε έννοιας του δικαιώματος στην εργασία, η κυβέρνηση αποφάσισε να βασανίσει εν μέσω θέρους του Δημόσιους Υπαλλήλους με την περιβόητη απογραφή. Οι αναιρέσεις σε υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τα μεγάλα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και η διαφύλαξη του εισοδήματος ακολουθούνται από ανακολουθίες σε μικρότερα ζητήματα που όμως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Επί μακρόν «ενημερωνόμαστε» για το πόσο εύκολα θα απογραφούμε. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις όλα θα γίνονταν εύκολα και γρήγορα αρκεί να μπαίναμε στη σελίδα http://apografi.gov.gr/ . Αρχικά η σελίδα απλώς δεν υπήρχε. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε αλλά με διακριτικό μήνυμα μας πληροφορούσε ότι η εισαγωγή στοιχείων θα άρχιζε την 1η Ιουλίου. Κι έφτασε η 1η Ιουλίου. Σεμνό και διακριτικό το μήνυμα και πάλι μας έλεγε να κάνουμε υπομονή και πως η σελίδα θα ανοίξει στη διάρκεια της ημέρας. Η μέρα έφευγε, αλλά αντί για τον Τζόνι τον περιπατητή ήρθε η νέα ενημέρωση: «Βιάζεστε να απογραφείτε; Πριτς! Οι καταληκτικές ημερομηνίες που σας είχαμε πει, δεν είναι μόνο καταληκτικές αλλά και εναρκτήριες!» Από τις 12 Ιουλίου κι ένα τελικό ψηφίο του ΑΦΜ την ημέρα.

Είναι πλέον βέβαιο ότι θα καταντήσουμε να έχει κάθε ΔΥ μία και μοναδική ημέρα για να απογραφεί κι αν την ημέρα εκείνη τύχει να μην έχει Ίντερνετ, αν βρίσκεται σε νησί που δεν πιάνει σήμα καμπάνα, αν δεν έχει γενικά ίντερνετ και συμβεί να είναι άρρωστος ή στο εξωτερικό ή … ή … ή … η μόνη «δέσμευση» στην οποία η κυβέρνηση θα φανεί συνεπής θα είναι να μην του καταβάλει το μισθό.

Στο σχολείο μας

, για να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι που δεν διαθέτουν ίντερνετ , αλλά και ο φύλακας και οι καθαρίστριες, διατέθηκα προσωπικά να βρίσκομαι στο σχολείο την 1η και 4η Ιουλίου για να τους εξυπηρετήσω. Δεκάδες άνθρωποι θα έρθουν και θα φύγουν άπραγοι, επειδή οι άχρηστοι είναι και σαδιστές. Είναι δυνατόν στην κυβέρνηση να μην είχαν υποψιαστεί πιθανό πρόβλημα στο σύστημα και να μην τραβολογούν κόσμο σπάζοντάς του τα ήδη τσακισμένα από τα αφεντικά της (ΔΝΤ-ΕΕ) οικονομικά μέτρα;Λεπτομέρειες, θα μου πείτε. Μάλλον εκεί ποντάρουν. Κάθε μικρή ή μεσαία κυβερνητική ολιγωρία ή μικροσκάνδαλο χάνεται κρυμμένο πίσω από τα μεγάλα προβλήματα. Για παράδειγμα κανείς δεν συγκινήθηκε από καταγγελία μου για διαφήμιση ιδιωτικής εταιρίας που απροκάλυπτα ο ΓΓ του Υπουργείου Δια Βιου Ταλαιπωριας κ. Κουλαϊδής έκανε με εγκύκλιό του. Όμως τα μικρά είναι αυτά που ζούμε καθημερινά και πολλές φορές παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τα μεγάλα. Δεν πρέπει να τα ανεχτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου