Σελίδες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ!!..ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΘΟΝΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΩΡΕΣΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΒΡΙΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ.... ΑΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΑ" , ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ,ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑ.

Χάνουν 500 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα λόγω των κενών!
Διαμαρτυρία από το Καλλιτεχνικό και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου



Της Κατερίνας Μυλωνά

Χιλιάδες ώρες μαθημάτων ειδικοτήτων έχουν χαθεί για τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία της χώρας. Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι, και το υπουργείο δεν έχει ακόμα στελεχώσει τα σχολεία με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, παρά τις δεσμεύσεις ότι θα βρίσκονταν στις θέσεις τους με την έναρξη της χρονιάς.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων προχωρά αύριο, Πέμπτη, σε κινητοποίηση που περιλαμβάνει το κλείσιμο των σχολείων αλλά και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Το Καλλιτεχνικό αλλά και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά και οι γονείς θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης στις 9 το πρωί.

Σε επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς των μαθητών ζητούν να διασφαλιστεί ο διορισμός καθηγητών μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων, ώστε να καλύψουν τις κενές ώρες στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία που ξεπερνούν τις 500 ώρες σε κάθε ένα από τα 42 Μουσικά και τα 3 Καλλιτεχνικά Σχολεία να λάβουν δωρεάν διδακτικά βιβλία και ξενόγλωσσα.

«Μας οδηγήσατε σε προκήρυξη πανελλαδικής κινητοποίησης, γιατί μετά από 1 μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχετε στελεχώσει τα σχολεία με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα σχολεία που εκπροσωπούμε να υπολειτουργούν. Για άλλη μια χρονιά και έχουμε κουραστεί να αναφερόμαστε κάθε χρονιά, ξεκινάνε τα σχολεία με κενά 500 και πάνω ωρών κατά μέσο όρο για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας. Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και κηδεμόνων, των Μουσικών Σχολείων και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, σε σύσκεψή τους πού πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ Κουλαιδή την Τρίτη 28/9/2010 αποφάσισε να δώσει ανοχή λίγων ημερών για να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του ΓΓ.

Δυστυχώς σήμερα που μιλάμε το πρόβλημα παραμένει.

Τα παιδιά μας τριγυρίζουν στους διαδρόμους προσπαθώντας να καλύψουν τις κενές ώρες, που κατά μέσο όρο ανά σχολείο ξεπερνούν τις 500 .

Με αίτημα αιχμπής την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών κατεβαίνουμε σε πανελλαδική κινητοποίηση, την Πέμπτη 14/10/2010 με συγκέντρωση των σχολείων της Αθήνας στο Σύνταγμα 11 πμ

Την ίδια ώρα τα περιφερειακά σχολεία θα διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής τους.

Απαιτούμε:

Μόνιμους καθηγητές στη θέση τους άμεσα.

Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να γυρνούν άσκοπα στους διαδρόμους.

Απαιτούμε:

Να καλυφθούν άμεσα με δημόσια δαπάνη οι ανάγκες σε βιβλία μουσικής αφού η αρμόδια επιτροπή που όρισε το υπουργείο έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Σύμφωνα με επιστολή από τη ΣΕΠΕΔ, ο σχετικός φάκελος της επιτροπής έχει σταλεί στο γραφείο της υπουργού από τις 26-5-2010.

Ζητάμε το αυτονόητο για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου:

Καθηγητές μόνιμους στις θέσεις τους άμεσα

Να δοθούν δωρεάν βιβλία για μουσικά, καλλιτενχικά αλλά και ξενόγλωσσα μαθήματα” αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου