Σελίδες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Από το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα

Από το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα

Εξετάζεται να δοθεί ως κίνητρο για αποχώρηση από το Δημόσιο η δυνατότητα απασχόλησης και στον ιδιωτικό τομέα. Άδειες άνευ αποδοχών και δυνατότητα μερικής απασχόλησης. Ακόμα και σε περίπτωση αποκλειστικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος έχει διασφαλισμένη την επιστροφή του
1 σχόλια | Σχολιάστε

Δημοσιεύτηκε: Απρίλιος 13 2011 09:15 Ενημερώθηκε: Απρίλιος 13 2011 09:17

Ένα από τα τελευταία σενάρια σε περίπτωση που ο αριθμός των αποχωρήσεων από το Δημόσιο δεν είναι ο επιθυμητός θέλει να δίνονται άδειες άνευ αποδοχών σε δημοσίους υπαλλήλους και να έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κυβερνητικός στόχος, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", είναι 50.000 αποχωρήσεις κάθε χρονιά, ούτως ώστε εάν διατηρηθεί η αναλογία του 1/5 το κράτος να έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει κάθε χρόνο 10.000 νέους υπαλλήλους.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υπαλλήλων που βγαίνουν ετησίως στη σύνταξη δεν εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο στόχο, τότε το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο κινήτρων ώστε να αποχωρήσουν προσωρινά από τη θέση τους, διασφαλίζοντας ωστόσο τη δυνατότητα επιστροφής τους.

Η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να επιτραπεί η δυνατότητα μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, κάτι που συνεπάγεται και ανάλογης προσαρμογής στη μισθοδοσία.

Τα σενάρια γύρω από τη δυνατότητα να δοθεί ευελιξία στους δημοσίους υπαλλήλους να έχουν τη δυνατότητα να μεταπηδήσουν στον ιδιωτικό τομέα με δυνατότητα επιστροφής ή να ανοίξουν μία επιχείρηση σχετίζονται µε τη συζήτηση για την αναλογία που τελικώς θα ισχύσει στον αριθμό αποχωρήσεων και προσλήψεων.

Με τον υπουργό Οικονομικών να επιθυμεί να μετατραπεί σε 1/7 η αναλογία του 1/5, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε την Τρίτη στον ΚΤΕ της αρμοδιότητάς του στη Βουλή ότι η διαφορά του 1/5 µε το 1/7 θα είναι μόνο 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

"Με το 1/5 πάµε σε µείωση 200 χιλιάδων δηµοσίων υπαλλήλων, µε το 1/7 σε µείωση 206.000", σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Αυτές οι 6.000 όµως µπορεί να είναι κρίσιµη µάζα, όπως γιατροί του ΕΣΥ, εργαζόµενοι στα ΚΕΠ, ή αστυνοµικοί, συμπλήρωσε, επιµένοντας ότι το βάρος της κυβέρνησης πρέπει να στραφεί στον αριθµό των αποχωρούντων υπαλλήλων ετησίως και όχι στην αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων.

Στον ΚΤΕ Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόµενος στο ενιαίο µισθολόγιο, επισήµανε πως ο στόχος είναι να υπάρξει εξισορρόπηση ανάµεσα σε εκείνους που πληρώνονται αδρά και εκείνους που αµείβονται λιγότερο.

Αργότερα, τέλος, εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία του για το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών σε συνοµιλία που είχε µε δηµοσιογράφους. Παρέπεµψε µάλιστα στην “ανανέωση” της λαϊκής εντολής που πήρε η κυβέρνηση µε τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Text
Email
Print

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου