Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .


ΣΚΕΨΕΙΣ  ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .
 Του Δημήτρη Δερμιτζάκη

Μετά τη θριαμβολογία των εκλογών του 2009 από το ΠΑΣΟΚ για κάθαρση του «βρώμικου» πολιτικού συστήματος , για ένα έντιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής , για ένα δικαιότερο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και  στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , επήλθε η το Μάιο το 2010 η προσυμφωνημένη ,  οικονομική «στήριξη»   της Ελλάδας από το Δ.Ν.Τ . 
Οι προηγούμενες  προεκλογικές υποσχέσεις έγιναν καπνός που «εξατμίσθηκε» καθώς δια μαγείας όλη η τότε κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική  αντιπολίτευση ανακάλυψαν «έντρομοι», ότι η ελληνική οικονομία  ήταν σε δεινή κατάσταση και ο μόνος δρόμος ήταν η παραπομπή της χώρας μας στο διεθνές νομισματικό ταμείο. Με μια άνευ προηγουμένων απειλή από τους πολιτικούς μας και τα παπαγαλάκια τους, δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών στην Αθήνα , για το γνωστό δίλημμα χρεοκοπία ή λήψη επώδυνων μέτρων, ο λαός δέχτηκε για άλλη μια φορά να πληρώσει το μάρμαρο για να τη σωτηρία της χώρας του.
Συνεχίζοντας  την επανάληψη να θυμίσω επίσης  ότι ο κύριος Βενιζέλος που βρίσκεται τώρα  στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ , δήλωνε το Ιούνιο του 2011 ότι με το μεσοπρόθεσμο «… μπήκε επιτέλους πάτος στο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας…» Ψέμα που αρκετοί προσπαθούσαν τότε  να πιστέψουν ελπίζοντας επιτέλους, ότι μετά από τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, θα άρχιζε μια νέα πορεία για την Ελλάδα. Δύσκολη μεν άλλα, με προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για το μέλλον. Απόδειξη του ευρηματικού πολιτικού ψέματος;;; το δυσβάσταχτα και πρωτόγνωρα  μέτρα λιτότητας  για το λαό, με το 2ό μνημόνιο του Φεβρουαρίου, με το ίδιο ξανά ψευτοδίλημμα της χρεοκοπίας, καθώς από την αρχή κανείς παράγοντας της κυβέρνησης δεν μας άφησε περιθώριο για άλλες λύσεις πλην της οικονομικής βοήθειας του Δ.Ν.Τ.
 Μόνο που το τελευταίο μνημόνιο ψηφίστηκε από περισσότερους «εθνικοσωτήρες» καθώς ο λαϊκιστής κ.Σαμαράς προτρέπει το κόμμα του να υπερψηφίσει τα μέτρα, που μέχρι πρότινος ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση. Τώρα ζητά την ψήφο μας για να συνεχίσει την ίδια πολιτική, έτσι για να μην γελιόμαστε, μιας και είναι δέσμιοι των συμφωνιών που υπέγραψαν, μέχρι σημείου αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.
ΤΩΡΑ;;;; Με περισσή αναίδεια και αυθάδεια τα κόμματα της συγκυβέρνησης με τον τραπεζίτη πρωθυπουργό,  μας καλούν να τους ψηφίσουμε για ποιο άλλο λόγο λέτε;;;  Μα για τον ίδιο ακριβώς εκβιασμό!! Για να μην χρεοκοπήσουμε!! Για να φτάσουμε σε ένα τρίτο μνημόνιο που θα είναι η ταφόπλακα για τα ελληνικά νοικοκυριά και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε κανείς υποστηριχτής του μνημονίου από τους πολιτικούς δεν βγήκε να διαψεύσει ότι επίκεινται νέα μέτρα μετά τις εκλογές με μειώσεις στους μισθούς και ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα με το ψευτοπρόσχημα ( εκ στόματος Τόμσεν )  της ανταγωνιστικότητας  της Ελλάδας.  Να το πούμε όπως το λέμε στις καθημερινές μας συζητήσεις, ανταγωνιστικότητα για τις μεγάλες ξένες επιχειρήσεις –κολοσσούς που σκοπό έχουν  τα φτηνά εργατικά χέρια με σχέδιο   πρωτίστως για την Ελλάδα και μετέπειτα  για Πορτογαλία και Ισπανία. Να θυμίσω την τελευταία συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στο περιοδικό ΤΙME όπου παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο της Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Αυτήν την πολιτική θα στηρίξουμε μέσω των εκπροσώπων της,  από το  ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ, ;;; Αυτή  την εξαθλίωση επιθυμούμε  ως λαός,  στην οποία μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το Δ.Ν.Τ  και οι εντελοδόχοι  έλληνες μνημονιακοί πολιτικοί και υποψήφιοι βουλευτές  που την  υποστηρίζουν;;; Αυτές τις πολιτικές, της μίζας και του βολέματος της πολιτικής γενιάς της μεταπολίτευσης   θα στηρίξουμε για ακόμα μια φορά με την ψεύτικη ελπίδα της «σωτηρίας»;; Τώρα προσπαθούν με τη βοήθεια των «καναλαρχών» να μας «ρίξουν στάχτη στα μάτια» με την καταδίκη του Τσοχατζόπουλου. Άκουγα εχθές (2/5 στην ομιλία του)  τον Α.Σαμαρά να καταδικάσει με πάθος αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και υποσχέσεις για  εξεταστικές επιτροπές και δικαστήρια. Δυόμισι χρόνια όμως μετά από την εφταετία της Ν.Δ δεν είδαμε κανένα από το κόμμα του, στη φυλακή αντιθέτως τους βλέπουμε να περιδιαβαίνουν αδιάφοροι ακόμα και με έπαρση στους δρόμους των πόλεων της χώρας μας. Τώρα πια θα δικάσουν πρώην συνεργάτες και συμβούλους πρωθυπουργών και «παρατρεχάμενους» υπουργών από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ;;; τόσο καιρό τι κάνουν;;; προεκλογικά θα δικαστούν όλοι!!!
Να το δούμε και τοπικά το θέμα. Στην Κρήτη και ειδικά στο νομό Ηρακλείου. Μάλλον πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, για τα άθλια  οδικά δίκτυα. Τον  βόρειο οδικό άξονα και τον περιβόητο δρόμο στη μεσσαρά που φτιάχνεται από την δεκαετία του 80. Επίσης έχουμε χάσει  το λογαριασμό των υπουργών που έχουν προκηρύξει το διαγωνισμό του καινούριου αεροδρομίου! Να πούμε και για την σχολική στέγη που ακούω από μαθητής δημοτικού  ή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο;;; Και βέβαια να τονίσω το γεγονός του πολιτισμού ,  για το μουσείο Ηρακλείου λόγο του οποίου έχουμε εκτεθεί στον διεθνή τουρισμό και να επισημάνουμε ότι και οι δύο που ηγούνται σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ  πέρασαν από το συγκεκριμένο υπουργείο χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα!!!
Αν αναλογιστούμε  τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων από τους βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας,  δε νομίζω να διαφέρουν και πολύ καθώς περίπου οι ίδιες είναι. Για το λόγο ότι  πολύ απλά μένουν στους φακέλους  και μόνο!!! Αυτούς λοιπόν τους ίδιους «ιδεολόγους» θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε που μας έμαθαν την πελατειακή σχέση και την «εξυπηρέτηση πολιτών»  ακόμα και για την πιο απλή υπόθεση σε δημόσια υπηρεσία;;; Αυτό μάλλον εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου όταν μίλησε για αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.
Να κλείσω αναφέροντας ενδεικτικά κάποια από τα μέτρα που θα ψηφίσει η επόμενη  μνημονιακή  κυβέρνηση αν εκλεγεί  δεσμευμένη από το μνημόνιο. Τα θυμίζω γιατί έχουν ειπωθεί εκ στόματος αξιωματούχων της κυβερνήσεως και απλά φρεσκάρω τη μνήμη μας , καθώς τα «μεγάλα» κανάλια τις τελευταίες μέρες έχουν «σιωπήσει» πάνω σε αυτό το θέμα!! 
1)Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων
2) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά
3) Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε από απόλυση είτε από σύνταξη.
4) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
5) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ
6) Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
7) Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης
8) Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές: (Φόρος εισοδήματος, Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, Τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ 2009, Έκτακτη εισφορά ακινήτων, Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012) και έπεται συνέχεια   …..ψηφίστε τους λοιπόν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου