Σελίδες

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ"



17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013



Θέμα 1ο : Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο ύφεσης! Μιας ύφεσης που διαρκώς βαθαίνει, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται από το 2010. Οι αντοχές των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και τις ασκούμενες πολιτικές, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αδιέξοδη και αντικοινωνική μνημονική πολιτική.
Αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων και τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους, είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική, καθώς αντί να οδηγεί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κι έτσι να δημιουργεί την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση.
Στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης :
  • Συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτή. Με πρώτο ζήτημα, την εξασφάλιση του πετρελαίου που απαιτείται για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων.
  • Εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών τη φετινή χρονιά και οι προοπτικές για το νέο σχολικό έτος είναι εφιαλτικές.
  • Εξαγγέλλεται η κατάργηση, επί της ουσίας, της δωρεάν παροχής σχολικών βιβλίων που θα «δανείζονται» πλέον στους μαθητές.
  • Διαιωνίζονται τα χρόνια προβλήματα της προσχολικής αγωγής και των νηπιαγωγών.
  • Ετοιμάζεται το Π.Δ. για την αξιολόγηση-χειραγώγηση με βάση τις ρυθμίσεις του 4024/2011, μια αξιολόγηση που θα καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, θα κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς και θα οδηγεί σε απολύσεις.
  • Επιτείνεται η υποβάθμιση και η συρρίκνωση της ειδικής αγωγής.
  • Επανέρχονται τα σχέδια και οι προτάσεις για συγχωνεύσεις σχολείων συμπτύξεις τμημάτων και αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
  • Συνεχίζεται η υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης, αφού υποχρηματοδοτούν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους, χωρίς ασφάλεια, καταργούν και συγχωνεύουν Υπηρεσίες Υγείας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο σας καλούμε σε:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση
τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στο αμφιθέατρο της Παλιάς Ακαδημίας στις 18:00.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε την αγωνιστική και διεκδικητική πορεία του κλάδου μας.
Θέμα 2ο : Καταγραφή μαθητών που υποσιτίζονται
Παρακαλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, να καταγράψουν και να αποστείλουν με email τον αριθμό των μαθητών που υποσιτίζονται και χρήζουν άμεσης βοήθειας. Στόχος η καταγραφή και αποτύπωση της συνολικής εικόνας του φαινομένου αυτού στα σχολεία του νομού, αλλά και η άμεση παρέμβαση του συλλόγου προκειμένου να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες που έχει δημιουργήσει η κρίση.
Θέμα 3ο : Καταγραφή λειτουργικών κενών στα σχολεία του νομού
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολείων και Νηπιαγωγείων του νομού μας να μας αποστείλουν άμεσα τα λειτουργικά κενά ανά ειδικότητα του σχολείου τους για να έχουμε αφενός γνώση των ελλείψεων και αφετέρου να παρέμβουμε στο βαθμό που μπορούμε για την κάλυψή τους.
Θέμα 4ο : Βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ & ΑΤΕΙ 2012 (Υπενθύμιση)
Παρακαλούνται οι Συνάδελφοι που τα παιδιά τους πέτυχαν σε ΑΕΙ και AΤΕΙ να το δηλώσουν συμπληρώνοντας την φόρμα προηγούμενου ενημερωτικού και αποστέλλοντας την στο e-mail του Συλλόγου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2013 ή στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας, 2810227555 & 2810227341.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου