Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

2Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ"


2Ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Θέμα 1ο: Tρίωρη στάση εργασίας
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», καταγγέλλει τον απαράδεκτο τρόπο του Υπουργείου Παιδείας που με προχειρότητα για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στη Δημόσια εκπαίδευση που ολοένα αυξάνει εις βάρος  της  ιδιωτικής εκπαίδευσης που συνεχώς συρρικνώνεται  λόγω της οικονομικής κρίσης, αντί να αυξάνει τις οργανικές θέσεις των σχολείων το υπουργείο Παιδείας με λογιστικές αλχημείες  προβαίνει  σε μείωση των θέσεων εργασίας, στην αύξηση του ωραρίου του εκπαιδευτικού  μεγιστοποιώντας έτσι επικίνδυνα την υποβάθμιση της  παρεχόμενης  εκπαίδευσης,  με στόχο την απαξίωσή της στα μάτια των γονέων και της κοινωνίας, γενικότερα.
Είναι βέβαιο πως κάθε σκέψη για συρρίκνωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες στρατιές ανέργων και θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση. Οι βάρβαρες αυτές πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από   τη κυβέρνηση και τη Τρόικα, που προσπαθούν  με πρωτοφανείς εκβιαστικούς τρόπους να προκαλέσουν  πανικό, τρομοκρατία και χειραγώγηση, στους εκπαιδευτικούς για να διευκολύνουν το σχέδιο της νέας έμπνευσης που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και  στις απολύσεις, μας βρίσκουν αντίθετους.
Οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται τον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιβάλλουν με αυτό τον τρόπο και με αυτά τα δεδομένα και αρνούνται να παραδοθούν ως εξιλαστήρια θύματα της κακοδαιμονίας της εκπαίδευσης.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της.
Διεκδικούμε:
Ø  Καμία μείωση των οργανικών θέσεων.
Ø  Μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των υφιστάμενων κενών.
Ø  Καμία μείωση των αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας καλεί
να συμμετέχετε στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει  εξαγγέλλει η Δ.Ο.Ε. (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής)  για την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, προκειμένου να  διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που αποδομούν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και εξαθλιώνουν τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.
ΟΛΟΙ στην παράσταση  διαμαρτυρίας, στην Περιφερειακή  Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Κρήτης, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 13:00.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου