Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Διαπιστώνουμε, σε  σχολεία που επισκεπτόμαστε ως σύλλογος  "Δ.Θεοτοκόπουλος"  ότι υπάρχει μια διαστρεβλωμένη άποψη, η οποία προέκυψε έπειτα από την προθεσμία που τέθηκε  από τη Δ/νση  Α/θμιας στο Ηράκλειο για το θέμα ενημέρωσης των ατομικών μας φακέλων! Μπήκε μια ημερομηνία προθεσμίας καταθέσεως έως τις 24-02-2013 για την παραπάνω ενέργεια, πράγμα που όμως αν το δούμε σε λογική βάση δεν στέκει , καθώς  δεν μπορείς να αποκλείσεις κανένα συνάδελφο να ενημερώσει το φάκελο του οποιαδήποτε στιγμή αυτός επιθυμεί . Πολύ απλά όταν ένας συνάδελφος αποκτήσει ένα τίτλο σπουδών έχει δικαίωμα να τον καταθέσει στην  υπηρεσία του όποτε τον αποκτήσει. Το πρόβλημα όμως που προέκυψε είναι ότι καθώς τέθηκε ημερομηνία , οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μπήκαν στη διαδικασία να θεωρήσουν ότι η ανανέωση των φακέλων  είχε σχέση με το  φάκελο αυτοαξιολόγησης !  ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ!  
Επίσης να τονίσουμε ότι πάνω στην αγωνία αλλά και την αβεβαιότητα, που  έχει επιφέρει στην εκπαίδευση η μνημονιακή αξιολόγηση , οι συνάδελφοι έτρεξαν εναγωνίως να καταθέσουν όλων των ειδών τα χαρτιά που έχουν αποκομίσει από σεμινάρια ή συνέδρια τα οποία έχουν παρακολουθήσει έως τώρα. Να τονίσουμε, επίσης , ότι όλα τα σεμινάρια και των  συμβούλων αλλά και άλλων φορέων , είναι καλοδεχούμενα και εποικοδομητικά , κατά την κρίση του καθενός , αλλά δε μοριοδοτούνται σε καμιά περίπτωση , μέσα από κανένα νόμο ή εγκύκλιο. Προφανώς δεν έχουν και καμία σχέση με το πέρασμα από τον ένα βαθμό στον άλλο, μέσα από  την επικείμενη, κατάπτυστη  αξιολόγηση,  του  Π.Δ  που βρίσκεται  προς ψήφιση. Εν τέλει  να τονίσουμε ότι , δεν χρειάζεται οι συνάδελφοι να μαζέψουν οποιαδήποτε  χαρτιά έχουν και να τα καταθέσουν στην Α/θμια καθώς σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους, σεμινάρια που διαρκούν περισσότερο από 30 ώρες, λαμβάνονται υπόψην. Επίσης, όπως είναι  γνωστό μοριοδοτούνται οι τίτλοι πιστοποίησης  ξένων γλωσσών, πιστοποίησης  Τ.Π.Ε, καθώς βέβαια και δεύτερα πτυχία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σαφώς μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι συναφείς με την εκπαίδευση!
Ο καθένας, βέβαια, είναι ελεύθερος να καταθέσει οποιαδήποτε βεβαίωση γνώσης έχει έστω και μιας  ώρας , αλλά επισημαίνω για άλλη μια φορά  ότι δεν υπάρχει τέτοιος λόγος . Οι γνώσεις μέσα από αυτές τις δραστηριότητες είναι κατά το δοκούν χρήσιμες και αφορούν τη δική μας εκπαιδευτική βοήθεια και εξέλιξη. Όλο το παραπάνω ,λοιπόν ,το καταγράφουμε γιατί γίνεται λόγος, στην πλειονότητα των σχολείων , για τα «χαρτιά» που πρέπει να συγκεντρώνουμε, ενίοτε.
 Έτσι , γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλο τους συναδέλφους μου μέσα στο άγχος και την κακοδαιμονία…!!!
  
 

1 σχόλιο: