Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ……






 Ένα πλέον γνωστό φαινόμενο φιλότιμων προσπαθειών των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση λαμβάνει χώρα και στο νομό Ηρακλείου. Είναι πραγματικά θετικό το γεγονός σε περιόδους γιορτών δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αλλά και ειδικότητες μέσα από εορταστικές χειροτεχνίες να εξοικονομούν χρήματα για τα ταμεία των σχολικών μονάδων. Είναι από την άλλη όμως λυπηρό για άλλη μια φορά η πολιτεία να στηρίζεται στο φιλότιμο και στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Είναι μέρες τώρα που δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε τις οικειοθελείς «υπερωρίες» εκπαιδευτικών σε σχολεία από το σχόλασμά τους μέχρι αργά το βράδυ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 52ο Δημοτικό Σχολείο όπου με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων θέλησε να φτιάξει πασχαλινές λαμπάδες ώστε να αγοραστούν τα απαραίτητα μέσα διδασκαλίας. Τα «παζάρια» τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν αλλά και τώρα το Πάσχα αυξάνονται ολοένα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που έχει προέλθει από τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης. Οι εκπαιδευτικοί, «η ραχοκοκαλιά» της εκπαίδευσης, για άλλη μια φορά βάζουν «πλάτη» με το φιλότιμο τους για να παράξουν έργο προς όφελος των μαθητών τους και ας γράφουν προπαγανδιστικά αθηναϊκά μέσα, ότι η εκπαίδευση ανά μαθητή κοστίζει περισσότερο στην Ελλάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη.
Να αναφερθούμε τέλος και σε γεγονότα όπου οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για να φτιάξουν πασχαλινές χειροτεχνίες, καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τις σχολικές μονάδες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δασκάλας στο Δημοτικό σχολείο Τσαλικάκι όπου διέθεσε αυτές τις μέρες περί τα 40 ευρώ για χειροτεχνίες προκειμένου να ευχαριστήσει τα παιδιά της τάξης της. Αυτά για τους "τεμπέληδες, ανεπαρκείς" εκπαιδευτικούς του ελληνικού δημόσιου σχολείου.
Ας ευχηθούμε μέσα απ αυτό καλή δύναμη και  υγεία σε όλους τους συναδέλφους και γονείς, με τις οικογένειες τους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

*Δερμιτζάκης Δημήτρης    υπεύθυνος τύπου του συλλόγου Α/θμιας  «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου