Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΨΗΦΙΣΜΑ
        Τα ψέματα τελείωσαν! Κυβέρνηση και Τρόικα, ΕΕ και ΔΝΤ προσαρμόζουν βίαια το Τεχνολογικό Λύκειο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Φέρνουν στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων. Προωθούν 12.5 χιλιάδες διαθεσιμότητες και 4 χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους 3.5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες.

     Καταργούν 46 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Κλείνουν σχολεία, τμήματα και ταυτόχρονα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση (ΚΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ κλπ…) να αυγατίσουν τα κέρδη τους, ανοίγουν το δρόμο στους επιχειρηματίες να μπουν μέσα στο δημόσιο σχολείο.

     Στέλνουν στην ανεργία αρχικά 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Δεν θα είναι οι τελευταίοι! Ταυτόχρονα, μετακινούν υποχρεωτικά χιλιάδες εκπαιδευτικού.

     Στερούν ουσιαστικά τη δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν το σχολείο!  20.000 μαθητές μένουν χωρίς αντικείμενο σπουδών. «Με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας» στέλνουν τα παιδιά για δουλειά, για τζάμπα εργασία. Αυτό είναι το περιβόητο διττό σύστημα εκπαίδευσης: από το θρανίο στην εργασία χωρίς δικαιώματα και αντίστροφα.

     Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της αγοράς! Των απολύσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ημιμάθειας, για δουλειά χωρίς δικαιώματα, για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

      Αυτό το σχολείο σχεδιάζουν επιχειρηματίες-Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν ακόμα ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, πριν τα Μνημόνια.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη και ΕΒΕ, κάθε άνεργο.
Όποιος δεν μοιραστεί τον Αγώνα θα μοιραστεί την ήττα (Μπ. Μπρεχτ)!
    Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! Όλοι στις διαδηλώσεις μαζί με τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας! Να δείξουμε τη δύναμή μας, να απαντήσουμε στη σφαγή, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη ζωή! Καμία αναμονή! Μπορούμε να αναμετρηθούμε και να νικήσουμε!
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων!
 Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα
αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί
θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού
όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.
(Μπ. Μπρεχτ)
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου