Σελίδες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

1η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ



Δερμιτζάκης Δημήτρης                                       Ηράκλειο  7  Οκτωβρίου  2013
Αιρετός  ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης 
Τηλ : 6989980830

  
1η  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 1ο  ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
Αύξηση κατά κόρον των αδειών εν μέσω κρίσης… πού οφείλεται…..
Στη συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε στις 30/09/2013 το πρώτο θέμα το οποίο απασχόλησε το συμβούλιο ήταν οι άδειες άνευ αποδοχών.  Στο παρόν συμβούλιο εγκρίθηκαν, επτά(7) άδειες άνευ αποδοχών σύμφωνα με τις κείμενες νομοθεσίες που ορίζουν τις παραπάνω άδειες. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για να πάρει ένας εκπαιδευτικός άδεια άνευ αποδοχών βρίσκονται στο παρακάτω: http://dermitzodimitris.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html
 Το γεγονός που πρέπει να τονίσουμε σε αυτό θέμα είναι ότι παρ’ όλη την οικονομική δυσχέρεια, οι άδειες άνευ αποδοχών έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό έχει την εξήγησή του. Εκτός από τις συνηθισμένες περιπτώσεις οι οποίες απασχολούσαν το αρμόδιο συμβούλιο , όπως οι σπουδές στο εξωτερικό , οι λόγοι που έχουν προστεθεί, δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό είναι η εξεύρεση εργασίας σε άλλη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουν οι συνάδελφοι οι οποίοι προέρχονται από άλλες περιφερειακές Δ/νσεις. Είναι γνωστό το ότι μετά τις φειδωλές αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Π.Ε  σε  Π.Υ.Σ.Π.Ε  οι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να συντηρούν πολλές φορές δεύτερο σπίτι και με τις δυσχερείς υπάρχουσες οικονομικές καταστάσεις  αναγκάζονται σε άδεια άνευ αποδοχών, καθώς τελικά τα έξοδα τους είναι περισσότερα απ ότι τα έσοδα. Σας παραθέτω τα στοιχεία τα οποία συνέλεξα από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κρήτης για το παραπάνω θέμα από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. (30/09/2013) .
ΠΕ06 (Αγγλικών) 3 εκπαιδευτικοί
ΠΕ70 (Δάσκαλοι) 22 εκπαιδευτικοί
ΠΕ60 (Νηπιαγωγών) 2 εκπαιδευτικοί
ΠΕ 11 (Γυμναστές ) 1 εκπαιδευτικός
Σύνολο 28   εκπαιδευτικοί   
Ωστόσο, οι πληροφορίες μου από τους ίδιους τους συναδέλφους λένε ότι δυστυχώς θα ‘χουμε και άλλες αιτήσεις για σοβαρούς λόγους, σε άδεις άνευ αποδοχών, άμεσα.
Είναι σημαντικό να πούμε κλείνοντας σε αυτό ότι τα κενά, σε παγκρήτιο επίπεδο, συνεχίζουν να υπάρχουν με ιδιαίτερο πρόβλημα δασκάλων και νηπιαγωγών σε νομό Ηρακλείου και Χανίων, με πολλά ολοήμερα νηπιαγωγεία  κλειστά  και με δύο  νηπιαγωγεία που δεν άνοιξαν ακόμα στο νομό Ρεθύμνου: το 2ο Ανωγείων και της Αξού. Δυστυχώς, το υπουργείο στέλνει , μέσω ΕΣΠΑ, αναπληρωτές με ασφαλιστική δικλίδα να υπηρετήσουν αποκλειστικά στα ολοήμερα, με αποτέλεσμα να έχουμε πολυπληθή  τμήματα στην πρωινή ζώνη. Όσον αφορά  τις ειδικότητες σε επίπεδο Κρήτης δεν έχουν καλυφθεί ούτε τα ΕΑΕΠ πλήρως και αυτό που απαιτούμε, ως συνδικάτο, είναι η άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων. Σίγουρα ούτε με τη β΄ φάση μετατάξεων θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα σχολεία, όπως αποδείχθηκε από τους αριθμούς.
ΘΕΜΑ 2ο
 Γνωμοδότηση για την απόσπαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 σε άλλο ΠΥΣΠΕ.
Ως αιρετοί διαφωνούμε στις αποσπάσεις αναπληρωτών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, καθώς δεν μπορούμε να στηρίξουμε την ανευθυνότητα του υπουργείου. Είναι υποχρεωμένο να διορίζει εξ αρχής τους συναδέλφους αναπληρωτές στο νομό που χρειάζονται σύμφωνα με τα κενά που υποστηρίζει ότι λαμβάνει υπόψη του από τις αρμόδιες διευθύνσεις. Η αλχημεία αυτή να δίνει το δικαίωμα στις περιφερειακές διευθύνσεις να μετακινούν συναδέλφους, ανάλογα με τις ανάγκες της, είναι καθαρή παραβίαση του πίνακα των αναπληρωτών και όπως κατέθεσα και στην τοποθέτησή μου δεν μπορώ να ψηφίσω ένα τέτοιο θέμα το οποίο καλύπτει στην ουσία λάθη του υπουργείου.
ΘΕΜΑ 3ο
 Γνωμοδότηση για τον ορισμό αναπληρωτή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Λασιθίου.
Η θέση μας ως αιρετοί είναι ξεκάθαρη. Οι τοποθετήσεις  των αναπληρωτών Δ/ντων στις Α/θμιες πρέπει να αποφασίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους Διευθυντών σχολικών μονάδων. Προτείνουμε να ζητούνται απ’ όλους τους Δ/ντές Σχολικών μονάδων, όποιοι επιθυμούν να αναλάβουν τη θέση και να τοποθετείται με αξιοκρατική σειρά ο αναπληρωτής. Όχι με ορισμό. Για παράδειγμα, όποιος είναι ψηλότερα στον πίνακα επιλογής Δ/ντών. Η πρόταση-εισήγηση απλά του Δ/ντη εκπαίδευσης του νομού δε μας βρίσκει σύμφωνους. Οπότε ως αιρετοί καταψηφίσαμε τον ορισμό της αναπληρώτριας Δ/ντριας εκπαίδευσης στο νομό  Λασιθίου.
ΘΕΜΑ 4ο
Γνωμοδότηση για την απαλλαγή από τα καθήκοντα Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου στο νομό Χανίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.


ΘΕΜΑ 5ο
                    Γνωμοδότηση για τη διακοπή άσκησης Διευθυντικών καθηκόντων Δημοτικών Σχολείων. Η πρώτη ήταν  στο νομό Λασιθίου και οι δύο άλλες στο νομό Χανίων, οι οποίες επίσης εγκρίθηκαν ομόφωνα.
                          
                                                 Ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου