Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ -ΖΕΠ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



                                               



Σήμερα ολοκληρώθηκε ο τραγέλαφος με την κατανομή των πιστώσεων αριθμητικά σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα τμήματα υποδοχής-ΖΕΠ τα οποία πήραν ΦΕΚ την περασμένη εβδομάδα. Τα τμήματα υποδοχής που είχαν εγκριθεί στην περιφέρεια Κρήτης ήταν  62 ενώ οι πιστώσεις που δόθηκαν μόλις 27. Ούτε οι μισές. Ούτε στο ελάχιστο δεν προσπάθησε κανείς να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι σχολικές μονάδες οι οποίες έχοντας πραγματικές ανάγκες ζητούν να δημιουργηθεί και να  λειτουργεί εξολοκλήρου η δομή αυτή στη σχολική τους μονάδα.

Αν και μιλάμε αποκλειστικά για πιστώσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ η αριθμητική λογική εις βάρος της ωφέλιμης εκπαιδευτικής πολιτικής οδήγησε τη δεύτερη στους καλένδες του υπουργείου παιδείας.  Μία- μία παρεμφερείς δομές της ειδικής αγωγής αντί να ενισχύονται, απαξιώνονται. Ξεκινήσαμε με τις παράλληλες στηρίξεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ σε ποσοστό κάλυψης 100% αλλά σταματάνε στο 60% με 70%, για να δούμε σήμερα τη διάλυση των τμημάτων υποδοχής. Για να δούμε τη διάλυση των τμημάτων που έχουν ως βασικό τους άξονα την ενίσχυση της ελληνομάθειας σε αλλόγλωσσους μαθητές.

Στο Νομό Ηρακλείου θα προσληφθούν 12 δάσκαλοι που θα καλύψουν 15 σχολεία.
Στο Ρέθυμνο 3 δάσκαλοι για 5 σχολεία
Στο Λασίθι 1 δάσκαλος για 2 σχολεία.
Στα Χανιά 11 δάσκαλοι για 18 σχολεία.
Συνολικά με 27 δασκάλους θα λειτουργήσουν 40 Τμήματα Υποδοχής, ενώ άλλα 22 θα παραμείνουν κλειστά.

Απαιτούμε, να δοθούν συμπληρωματικές πιστώσεις ώστε να καλυφθούν όλα τα σχολεία με εκπαιδευτικό για το τμήμα υποδοχής. Απαιτούμε 1 εκπαιδευτικό σε κάθε τμήμα υποδοχής. Κάποτε πρέπει να πάψει η παιγνιώδης συμπεριφορά απέναντι στους δασκάλους που στελεχώνουν χρόνια τώρα τη δομή αυτή. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να καλύψουμε τα τμήματα υποδοχής που είναι ενεργά τα τελευταία χρόνια. Ζητάμε από τη ΔΟΕ να δράσει άμεσα. Με ημίμετρα δεν λύνονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης


Ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ   Δερμιτζάκης Δημήτρης


Ο  Αν/της αιρετός ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ  Τσαλαπάκης Αντώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου