Σελίδες

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Άρρηκτοι οι δεσμοί της Αυγενικής με τον ήρωα και εθνομάρτυρα Μπαντουβόκωστα

           Το χωριό Αυγενική του δήμου Ηρακλείου τιμά για άλλη μια χρονιά , τη μνήμη του εθνομάρτυρα της  αντίστασης Κωνσταντίνου Ζαχαρία Μπαντουβά, του γνωστού Μπαντουβόκωστα και πατέρα του πρώην βουλευτή του νομού Ηρακλείου Κωνσταντίνου Κ. Μπαντουβά.
Αύριο, λοιπόν, 28 Ιουνίου 2017, ημέρα μνήμης για τη συμπλήρωση 74 χρόνων  (28 Ιουνίου 1942 ) από την εκτέλεση του Μπαντουβόκωστα από τους Ναζί,  στο παραδοσιακό χωριό Αυγενική Μαλεβιζίου και ώρα 18:30  τιμούν τη μνήμη του  αντάρτη και εθνομάρτυρα την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, στην πλατεία του χωριού και συγκεκριμένα στο άγαλμα που έχει στηθεί   προς τιμήν του. Οι σχέσεις του φιλόξενου αυτού χωριού, όπου βρίσκεται 18 χιλιόμετρα νότια του νομού Ηρακλείου, είναι  βαθιά ριζωμένες με την οικογένεια του  Κώστα Μπαντουβά,  υιού του εκτελεσθέντος, όπου δεν ξεχνά τη συμβολή και βοήθεια  των Αυγενικιανών στις δύσκολες συγκυρίες μετά τον μαρτυρικό θάνατο αλλά και την εκτέλεση του πατέρα του από τους Γερμανούς,  στο σημερινό νεκροταφείο του χωριού.
 Ο γνωστός για τη δράση του,  πολιτιστικός σύλλογος Αυγενικής οργανώνει, λοιπόν, εκδηλώσεις τιμής με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων τόσο από τον ίδιο όσο και από το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας. Καλεσμένοι είναι, επίσης, ο δήμαρχος του δήμου Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός καθώς και φορείς και αντιδήμαρχοι του δήμου. Το κέρασμα  στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Αυγενικής θα αποτελέσει γι’ άλλη μια χρονιά σύμβολο της φιλοξενίας των κατοίκων και τοπικών φορέων του χωριού.
    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου