Σελίδες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος Τρούλης Ρέθυμνο, 5 Νοεμβρίου 2010 νεοεκλεγής αναπληρωτής Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Τηλ. 6945802754 Email: giorgiot@edc.uoc.gr Αγαπητοί Συνάδελφοι «Θερμές ευχαριστίες»

Γιώργος Τρούλης Ρέθυμνο, 5 Νοεμβρίου 2010
νεοεκλεγής αναπληρωτής
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης
Τηλ. 6945802754
Email: giorgiot@edc.uoc.gr


Αγαπητοί Συνάδελφοι


«Θερμές ευχαριστίες»


Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας σ’ αυτές τις εκλογές, τις πρώτες μου εκλογές, των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την ψήφο σας δώσατε ένα ηχηρό μήνυμα ότι υπάρχει ανάγκη για ανανέωση (σκέψεων, αντιλήψεων, ιδεών, επανακαθορισμό των διεκδικήσεών μας) στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχει ανάγκη για ένα διαφορετικό και ουσιαστικό λόγο (όχι ξύλινο με επικοινωνιακά τρικ), υπάρχει ανάγκη για νέους μαχητικούς αγώνες με ένα και μοναδικό στόχο: την προάσπιση και ποιοτική αναβάθμιση του σχολειού μας και του ρόλου του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη κοινωνία.
Ως υποψήφιος αιρετός για το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με πολλούς νέους και παλιούς συναδέλφους της περιφέρειας, από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι. Ήταν χαρά μου η κάθε επίσκεψη σε σχολείο, η κάθε προσωπική επαφή μαζί σας. Δυστυχώς όμως με τους περισσότερους από εσάς δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσουμε από κοντά, επειδή οι υποχρεώσεις της τάξης είναι αυξημένες και η μετακίνηση σχεδόν αδύνατη. Προσπάθησα όμως να με γνωρίσετε μέσα από τα άρθρα μου, τις παρεμβάσεις μου, το βιογραφικό που σας έστειλα και την παρουσία μου σε όσες γενικές συνελεύσεις κατάφερα να είμαι παρών.
Η δική σας ψήφος με ανέδειξε σ’ αυτές τις εκλογές αναπληρωτή αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης και αποτελεί δική σας νίκη. Εσείς επιλέξατε να βρεθώ σε αυτή τη θέση και θα τιμήσω την επιλογή σας με κάθε δυνατό τρόπο. Θα παλέψω με όλη μου τη δύναμη και θα είμαι απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να βλάψει το δημόσιο σχολείο ή τον ίδιο τον εκπαιδευτικό καταλύοντας κάθε ηθική αξία και κάθε ιδανικό. Με γνώμονα το συμφέρον του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού και με βασικές μου αρχές την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη διεκδίκηση συνεχίζω τον αγώνα που χρειάζεται ο κλάδος σε όλα τα επίπεδα είτε μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο είτε έξω από αυτό με μαζικούς αγώνες, με παρεμβάσεις στον τύπο, με ενημέρωση των συναδέλφων για όλα τα υπηρεσιακά μας ζητήματα και με άρθρα για την ανάδειξη των προβλημάτων του σχολείου και του εκπαιδευτικού στην κοινωνία.
«Επιτακτική ανάγκη για δράση και αλλαγή»


Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να δράσουμε, να διεκδικήσουμε και να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας. Προϋπόθεση είναι η ομοψυχία, η συσπείρωση απέναντι στα προβλήματά μας και η διάθεση για αγώνες. Ο συνδικαλισμός δεν έχει νόημα, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα και σήμερα τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Δεν μπορούμε να πάψουμε να μιλάμε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φωνάζουμε, δεν μπορούμε να μην καταδεικνύουμε τις ενέργειες που καταδικάζουν τα σχολειά μας και τη ψυχή του σχολειού, το δάσκαλο. Καταγγέλουμε και καταδικάζουμε όποιους και με όποιον τρόπο αντιστρατεύονται σ’ αυτά αλλά και όλους αυτούς που διέσυραν το συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελός τους.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ψήφο των συναδέλφων του με τον οποιοδήποτε τρόπο. Ο συνδικαλιστής είναι υπηρέτης και αγωνιστής του κλάδου∙ δεν εκλέγεται για να καταλάβει μια διοικητική θέση στο μέλλον ούτε να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα. Δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να θεωρείται σκαλοπάτι για τη μετάβαση στη διοίκηση. Αυτές οι λογικές και αυτού του είδους το συνδικαλισμό δεν τον ζητήσαμε, δεν τον θέλουμε και δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση το σχολείο και το σύνολο των εκπαιδευτικών παρά μόνο μια μερίδα ανθρώπων. Είναι επομένως καιρός και έχουμε χρέος να γυρίσουμε σελίδα στο συνδικαλιστικό τοπίο και να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή.
Η ψήφος σας δυναμώνει τη φωνή μου, γι’ αυτό δεν θα πάψω να φωνάζω και να διεκδικώ. Υπάρχει ανάγκη για καθαρούς αγώνες με καθαρές φωνές και καθαρούς ανθρώπους. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά, δίχως υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς.


Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς




Γιώργος Τρούλης
νεοεκλεγής αναπληρωτής
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης



*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο: giorgiot@edc.uoc.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου