Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ     

 ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΩΤΑΓΜΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών καθημερινά βάλλεται. - Η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου αποτελεί μια πραγματικότητα. Τα τελευταία χρόνια χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε α/θμια και β/μια εκπαίδευση.
- Χάθηκε η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα.
- Με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης καλούνται να ανταπεξέλθουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί.
- Οι 40 φετινοί διορισμοί δασκάλων και νηπιαγωγών αποτελούν όνειδος για τη δημόσια εκπαίδευση.
- Τα σχολεία μας αδειάζουν από μόνιμους εκπαιδευτικούς και γεμίζουν με συναδέλφους με εξαρτημένη εργασία, με μισθούς πείνας, ανασφάλιστους, ταλαιπωρημένους και φοβισμένους.
- Η σχεδιαζόμενη εφεδρεία είναι έτοιμη ως γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών.
- Η ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων με την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης.
- Η σχεδιαζόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα γίνει με βάση των εντολών της τρόικας, θα αποτελέσει προθάλαμο για εκατοντάδες απολύσεις συναδέλφων μας.
- Τα σχολεία μας συνεχίζουν να αιμορραγούν οικονομικά, μην μπορώντας πλέον να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες.

Συνάδελφοι,
- Οφείλουμε να απαλλάξουμε το συντομότερο δυνατόν τον κλάδο από τις δυνάμεις που συνεργάστηκαν κατά καιρούς με τις πολιτικές ηγεσίες και εξαθλίωσαν τον κλάδο.
- Οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, τόσο στους τοπικούς Συλλόγους, όσο και στην Ομοσπονδία.
- Οφείλουμε να βάλουμε τις βάσεις για άμεση δημοκρατία, για ελεύθερα ψηφοδέλτια, τόσο στη βάση του κλάδου, όσο και στην κορυφή.
- Οφείλουμε να μπούμε μπροστάρηδες και να ανατρέψουμε μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, που υπηρετούν την πολιτική πείνας του Ελληνικού Λαού, που είναι αντίθετες με τις λαϊκές κατακτήσεις και το δημόσιο σχολείο…
Μπορούμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας… 
Μπορούμε αν βαδίσουμε όλοι μαζί…
Μπορούμε…
Κατόπιν των ανοιχτών συνελεύσεων με συναδέλφισσες και συναδέλφους σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο προκύπτει μια νέα πολιτική πρωτοβουλία στο συνδικαλιστικό χώρο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών


Ενωτική:
-Θεωρούμε πως ο Κλάδος μας μόνο Ενωμένος και Ισχυρός μπορεί να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να πετύχει.
-Παλεύουμε για τη συγκρότηση Ενιαίων Ψηφοδελτίων, κάτω από τη βάση κοινών αιτημάτων για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό.
-Επιδιώκουμε την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των συνδικαλιστικών ηγεσιών, μέσα από το πρίσμα της Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης και της Ενότητας.

Κίνηση:
-Παραμερίζουμε τις κομματικές παρατάξεις, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τους πολιτικούς τους φορείς και κατά συνέπεια είναι δέσμιες πολιτικών σκοπιμοτήτων.
-Δεν αφορίζουμε αλλά αντίθετα σεβόμαστε την πολιτική ιδεολόγια του κάθε ατόμου.
-Διαμορφώνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας μέσα από την ελεύθερη συμμετοχική διαδικασία των συναδέλφων σε ανοικτές συνελεύσεις.

Εκπαιδευτικών:
-Πιστεύουμε και Αγωνιζόμαστε για μια Ισχυρή Δημόσια Εκπαίδευση, για ένα Δημόσιο και Σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.
-Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Κλάδου μας και Δρούμε για να αποκτήσει ο Έλληνας Εκπαιδευτικός την κοινωνική και οικονομική αναγνώριση που του αναλογεί.

Ελεύθερα Ψηφοδέλτια:
-Κινούμαστε ελεύθερα χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις προς το συμφέρον των σχολείων και των συναδέλφων μας.
-Δεν δεσμευόμαστε από κανέναν πολτικό φορέα.


    ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ   -  ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου