Σελίδες

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ....ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Η νίκη της "Ενωτικής Κίνησης" στην Α/θμια εκπαίδευση είναι στην ουσία η νίκη του εκπαιδευτικού κόσμου , ο οποίος είχε ανάγκη απαγκίστρωσης από τις κομματικές παρατάξεις που εκπροσωπούσαν χρόνια το συνδικαλισμό. Σημαντικός πυλώνας σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι η συμβολή και η συμμετοχή νέων προσώπων (όχι απόλυτα ηλικιακά ), στο ψηφοδέλτιο αυτό της ανατροπής.
 Μέσα απ ‘αυτό ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει σε μια αλλαγή νοοτροπίας στο συνδικαλισμό , η οποία θα έχει βασικό μέλημα την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω οι στόχοι της κίνησης αυτής , που είναι η συμμετοχή όλων στο συνδικάτο, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά και η διαδοχή για να καθιερωθούν θητείες στο συνδικαλισμό, μπαίνει σε μια γερά θεμελιωμένη βάση. Νίκη, λοιπόν, των συναδέλφων που είναι φορείς μιας νέας σκέψης και νοοτροπίας για πρακτικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της εκπαίδευσης.
Η ευθύνη πλέον για τους εκλεγμένους μεγάλη , όπως μεγάλη είναι και η ευθύνη αφύπνισης που ανήκει στον κλάδο, όπου του δίνεται η ευκαιρία να βρει τη χαμένη αξιοπιστία του απέναντι στο συνδικαλισμό, αλλά και τη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες. Γιατί, όπως είναι γνωστό, Δημοκρατία δεν είναι απλά η ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά πολύ περισσότερο είναι η συμμετοχή μας σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου