Σελίδες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 05-11-2012. ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.



ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  05-11-2012
 « ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ –ΥΠΕΡΒΑΣΗ»



Του Δημήτρη Δερμιτζάκη, υποψήφιου αιρετού στο  ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ

Συνάδελφοι όλο αυτό τον καιρό μέσα από το σύλλογο που μας έχετε εκλέξει αλλά και μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια τα μέλη της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΩΝ»  προσπαθούμε με καθαρό και έννομο τρόπο να στηρίζουν το συμφέρον του συναδέλφου και να υποστηρίζουμε τη διαφάνεια σε όλους τους θεσμούς. Ο προβληματισμός μας τα τελευταία χρόνια αλλά και οι ενστάσεις μας ήταν διάχυτες, στις  πρακτικές των παρατάξεων  που υπήρξαν τροχοπέδη για την προάσπιση των κεκτημένων των εκπαιδευτικών και γενικότερα των εργαζομένων! Καθώς όπως συμπεραίνουμε η φωνή της βάσης μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των κατά τόπων συλλόγων δεν έφτανε σχεδόν ποτέ στις Γενικές Συνελεύσεις της Αθήνας. Επίσης υπογραμμίζουμε, το πόσο βαθιά μπορεί να ήταν «ριζωμένο» στην αντίληψη του κόσμου , το γεγονός ότι ο συνδικαλισμός που κατεξοχήν δημιουργήθηκε για το συμφέρον του εκάστοτε κλάδου,  να  πρέπει να εκπροσωπείτε  από παρατάξεις που θα έχουν αναφορά σε ένα  συγκεκριμένο  πολιτικό χώρο.
Αυτό που μας χαροποιεί πάντως, είναι το γεγονός ότι στους πολίτες  αλλά και  στη βάση των συναδέλφων εκπαιδευτικών υπάρχει διάχυτη η ανάγκη απαγκίστρωσης από τα κόμματα και τις πελατειακές σχέσεις του συνδικαλισμού  με την πολιτική εξουσία.
Εμείς λοιπόν ως σκεπτόμενοι  πολίτες και εκπαιδευτικοί  , γαλουχημένοι στη νοοτροπία του κομματικού μηχανισμού που μας παρέδωσαν , αδικημένοι από την αλληλουχία συνδικάτων και πολιτικής εξουσίας , μαθημένοι στην ψευτομαγκιά του  ρουσφετιού , πρέπει πρώτοι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας , όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο μπορούμε περισσότερο για να αποτινάξουμε από πάνω μας «τους ζυγούς» που λέγονται κόμματα και  τις όποιες  παρατάξεις  συνδέονται μ αυτά, έμμεσα ή άμεσα!!!
Πιστεύω ότι μέσα από τη δίνη των αρνητικών μηνυμάτων αυτής της γενικότερης κρίσης , μπορεί  να υπάρξει κάτι νέο και να ορθοποδήσει μια νέα «πάστα»  ανθρώπων – και εννοώ νέων αντιλήψεων- που δεν θα συνδέεται με τα κομματικά στερεότυπα και τις κομματικές «γραμμές». Μια νέα προοδευτική και ανατρεπτική αντίληψη πολιτών και συνδικαλιστών που θα απαξιώνει τους πολιτικούς της παλαιοκομματικής αντίληψης και την κουλτούρα, του ψευτοσοσιαλισμού, τους συντηρητισμού,  της ουτοπικής αριστεράς ,  της πελατειακής σχέσης και αρπαχτής που μας κληρονόμησε η σε μεγάλο βαθμό η νοοτροπία της μεταπολίτευσης.
Σε αυτή την κατεύθυνση  και με ξεκάθαρο τρόπο, ο κάθε πολίτης που θα μπορεί να προσφέρει στο συνδικάτο, θα πρέπει να έχει ιδέες και προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα , χωρίς ουτοπικό αρνητισμό.  Σ αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε πολεμώντας την ανικανότητα και τη διαφθορά των μιζαδόρων και διεφθαρμένων- βολεμένων, που έμαθαν να ζουν από τις πλάτες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .
Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012 ψηφίζουμε για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η ψηφοφορία θα γίνει από τις  9 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
Ψηφίζουμε για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΠΕ( νομός)  , ΑΠΥΣΠΕ (Περιφέρεια π.χ Κρήτης)  και ΚΥΣΠΕ ( Πανελλαδικά). 
              Κάθε εκπαιδευτικός  παίρνει από την εφορευτική επιτροπή ένα πακέτο ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων , για κάθε συμβούλιο. Ένα πακέτο δηλαδή για το ΠΥΣΠΕ σε χρώμα λευκό , ένα για το ΑΠΥΣΠΕ σε χρώμα γαλάζιο  και ένα για το ΚΥΣΠΕ σε χρώμα πράσινο!  Βάζει  στο ψηφοδέλτιο ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΣΤΑΥΡΟΥΣ για τους υποψήφιους από τον ίδιο συνδυασμό. 
Στο τέλος δίνεται βεβαίωση για τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία η οποία εξασφαλίζει και την άδεια  από την υπηρεσία μας.


 *  Όσον αφορά την 'ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"  θα μας βρείτε με το γνωστό μας λογότυπο στο ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΑΠΥΣΠΕ . Όσον αφορά το ΚΥΣΠΕ ειμαστε σε συνεργασία με την κίνηση της "ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ"  όπως το λογότυπο στην αρχή της παρούσας σελιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου