Σελίδες

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ενημερωτικό από το Σύλλογο Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλο''.Θέματα:Γενική Συνέλευση και Ψηφίσματα!

Ενημερωτικό από το Σύλλογο Π.Ε. ''Δ.Θεοτοκόπουλο''.Θέματα:Γενική Συνέλευση και Ψηφίσματα!


Θέμα 1ο : Υπενθύμιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 Σας υπενθυμίζουμε  και σας καλούμε να συμμετέχετε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στο    αμφιθέατρο της Παλιάς Ακαδημίας στις 18:00.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε  την αγωνιστική και διεκδικητική πορεία του κλάδου μας.

Θέμα 2ο :   Ψηφίσματα

Εγκύκλιος για τις άδειές των αναπληρωτών.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΙΣΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ
  Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 το Υπουργείο Παιδείας καθόρισε, με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση). Επίσης, καθορίστηκε αν και πότε αυτές, θα αναγνωρίζονται ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας από το σχολικό έτος 2012-13 και εφεξής.
Συγκεκριμένα:
·        Η άδεια με αποδοχές άνω των 15 ημερών ετησίως (ασθένεια, επιπλοκές στην εγκυμοσύνη πλην άδειες κύησης ή λοχείας) οδηγούν στην απόλυση τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!!!
·        Οι άνω των 15 ημερών άδειες δεν υπολογίζονται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας!!!
     Η διάταξη αυτή αποτελεί μέρος και της «ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ», που υπογράφουν οι αναπληρωτές.
Συγκεκριμένα, στη σύμβαση αναφέρεται:
«Δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα, περί χρονικού διαστήματος αξίωσης καταβολής μισθού σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, και του αριθμ. 1470/22/08/2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., περί αδειών εκπ/κών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου».
   Επίσης, στην εγκύκλιο αναφέρει ότι «οι ίδιοι εκπαιδευτικοί (οι αναπληρωτές) μετά τη συμπλήρωση ... μισού μήνα, με αποδοχές, απολύονται εφόσον ήθελε κριθεί ότι η περαιτέρω απουσία τους συνιστά σπουδαίο λόγο, που, κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δικαιολογεί καταγγελία σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου...»!
    Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι αναπληρωτές, όταν αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες, θα τιμωρούνται, όχι μόνο με μη αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας τους και παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση!
  Καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου, το υπουργείο νομοθετεί μέσω εγκυκλίων παραβιάζοντας ακόμα και την ισχύουσα νομοθεσία. Γιατί το εργατικό δίκαιο (ν. 1483/1984) προστατεύει την εγκυμοσύνη και απαγορεύει την απόλυση των εγκύων ενώ ταυτόχρονα ρητά αναγνωρίζει την απουσία από την εργασία λόγω επιπλοκών της εγκυμοσύνης τους, ως κώλυμα χωρίς δικής τους υπαιτιότητα και ως εκ τούτου δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές τους από τον εργοδότη τους.
   Είναι φανερό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διολισθαίνει σταθερά στον αυταρχισμό και στην προώθηση εργασιακών ρυθμίσεων που παραπέμπουν στον καπιταλισμό των αρχών του 19ου αιώνα.
    Η εγκύκλιος αυτή έρχεται να προστεθεί στην ενεργοποίηση του, επίσης, κανιβαλικού πλαισίου που αφορά τους εκπαιδευτικούς με πνευματική και σωματική ανικανότητα. Κι εκεί ο εργαζόμενος δε χρήζει περίθαλψης, φροντίδας και προστασίας αλλά απόλυσης!!!
   Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, μαζί με τα πειθαρχικά, τις διαθεσιμότητες και την προώθηση της αξιολόγησης μετατρέπουν το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης σε ένα ατελείωτο εργασιακό γκέτο.
    Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να είναι αφελής. Η εγκύκλιος δεν εκδόθηκε για  δυο τρεις δεκάδες περιστατικά ανάλογων αδειών στους αναπληρωτές συναδέλφους αλλά στοχεύει να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για όλους.
Απαιτούμε:
·        Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η κατάπτυστη εγκύκλιος
·        Προστασία και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
·        Αναγνώριση των χρόνων ανεργίας ως συντάξιμα
·        Πλήρη ιατροφαρμακευτική, υψηλής ποιότητας, περίθαλψη για την περίοδο της ανεργίας
Δηλώνουμε ως σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» ότι:
·           Θα συντονίσουμε τη δράση μας  με άλλους συλλόγους για την απόσυρσή της εγκυκλίου
·           Θα στηρίξουμε με κάθε μέσω κάθε συνάδελφο που θα διωχθεί για το λόγο αυτό
·           Θα παρέχουμε νομική υποστήριξη
     Προειδοποιούμε κάθε μέλος της διοίκησης που θα αποφασίσει να απολύσει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με τέτοιες δικαιολογίες ότι θα αντιμετωπίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις μας και τις νομικές μας ενέργειες.
    Σε καλούμε να σκεφτείς να αναρωτηθείς: Που θα πάει πια αυτή η κατάσταση; Από τη μια σε καλούν να ζεις στο μεσαίωνα με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» και από την άλλη τα δισεκατομμύρια «κάνουν πάρτυ» .
    Μην τους πιστεύεις. Μην αναγνωρίζεις το χρέος. Μη δέχεσαι θυσίες στο όνομα της αποπληρωμής του. Πάλεψε για τα δικαιώματά σου εδώ και τώρα!
   Τα βάρβαρα αυτά μέτρα, η τραγική κατάσταση στην Υγεία και στην Πρόνοια, μας αφορούν όλους, όχι μόνο τους αναπληρωτές! Κανείς μόνος του!
   Να δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αναγνώριση της εκπαιδευτικής τους προϋπηρεσίας. Να παρθούν μέτρα στήριξης των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, όπως δωρεάν μετακίνηση, επίδομα θέρμανσης και ενοικίου (στο 100% της αξίας του).
Οργανώσου  στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, στις Επιτροπές Αγώνα-Ωρομισθίων-Αναπληρωτών.
Καλούμε τα εκπαιδευτικά συνδικάτα ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου