Σελίδες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

"ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ" ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΠΣΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ..ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΑΣΟΚ...(ΔΗ.ΣΥ -ΠΑΣΚ)

ΑΠΟΣΠΑΣΗ   "ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ" ΣΤΟ ΠΥΠΣΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ..ΜΕ ΑΡΩΜΑ  ΠΑΣΟΚ...(ΔΗ.ΣΥ -ΠΑΣΚ)

Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 συμμετείχαμε ως αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. «Εξέταση αιτήσεων για διάθεση Εκπαιδευτικών στη ΔΙΠΕ Λασιθίου»
  2. « Τροποποίηση απόφασης ως προς τη χορήγηση άδειας σε πρόγραμμα κατ΄οίκον διδασκαλίας»
Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ:
  1. «Πρόταση του Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ Λασιθίου για την τοποθέτηση Διευθυντή στην κενούμενη  θέση του 2ουΔημ. Σχ. Αγίου Νικολάου».
  2. «Πρόταση Διευρυμένου ΠΥΣΠΕ για τον ορισμό υποδιευθυντών  στο Δημ. Σχ. Σεισίου και στο 4οΔημ. Σχ. Σητείας»
Θέμα 1ο : «Εξέταση αιτήσεων για διάθεση Εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Λασιθίου»
Η εξέταση αιτήσεων που αφορά την απόσπαση στη Διεύθυνση Λασιθίου αφορά 3 συναδέλφους οι οποίοι ζητούν να αποσπαστούν στο γραφείο. Οι δύο αιτήσεις αφορούν  επιστροφή από άδεια εκ των οποίων η μια από άδεια ανατροφής. Η άλλη αίτηση αφορά εκπαιδευτικό που υπηρετούσε σε σχολική μονάδα. Οι αιρετοί κατέθεσαν την αντίρρησή τους ως προς τη διαδικασία καθώς θέση μας είναι οι αιτήσεις αυτές (για τη στελέχωση των θέσεων στη Διεύθυνση ΠΕ Λασιθίου – λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων)να γίνονται από το καλοκαίρι, να μπαίνουν σε πίνακα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, να κυρώνεται από την Περιφερειακή Δ.Ε. Κρήτης και οι αποσπάσεις αυτές να γίνονται από το Υπουργείο με μοριοδότηση. Η ΔΙΠΕ Λασιθίου δεν έκανε τίποτα από αυτά αλλά ούτε προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους εκπαιδευτικούς, μιας και διατείνεται ότι υπάρχουν ανάγκες στο γραφείο.
Άραγε α) οι ανάγκες προέκυψαν Δεκέμβρη μήνα; β)Έγιναν ενέργειες (πρόσκληση) πιο πριν; γ)Είχαν όλοι οι συνάδελφοι την δυνατότητα να κάνουν αίτηση; δ) Οι αποσπασμένοι στη ΔΙΠΕ μπορούν να διεκπεραιώσουν την εργασία ή το θέμα είναι διαχειριστικό της διεύθυνσης; ε) Ήταν καλυμμένα όλα τα κενά των σχολείων για να γίνουν αυτές οι αποσπάσεις;
Προφανώς προτεραιότητα της διεύθυνσης δεν είναι να καλύπτει κενά σχολείων, αλλά να αποσπά στα γραφεία. Θέση των αιρετών είναι ότι προηγείται η κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των σχολείων και η στήριξη των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα λειτουργίας.
Οι αιρετοί καταγγέλλουν  τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ζητάμε διαφάνεια και όχι επώνυμες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Ζητάμε οι θέσεις να προκηρύσσονται και οι συνάδελφοι να υποβάλουν αιτήσεις μοριοδοτούμενες. Την ευθύνη φέρει ο Δ/ντής Εκπ/σης και διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ που συναινούν σ’ αυτές τις αποσπάσεις.

Αποτελεί μείζων δεοντολογικό ζήτημα ότι η μια από τις αποσπάσεις αφορά την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεραμβέλλου – Οροπεδίου, η οποία αγνοώντας τη σύγκρουση ρόλων Διοίκησης – Συνδικάτου «δέχτηκε» να αποσπαστεί στη ΔΙΠΕ. Άραγε ποια είναι η θέση της  παράταξης της για την επιλογή, εν ενεργεία πρόεδροςσυλλόγου να αποσπάται στη διεύθυνση;
Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ηθική δεν μπορούν πρόεδροι Συλλόγων να υπηρετούν και  τους συναδέλφους και τη διοίκηση. Είτε τη διοίκηση θα υπηρετούν είτε το συνδικάτο. Η αντίληψη ότι το συνδικάτο πάει χέρι-χέρι με τη διοίκηση είναι κατάλοιπο παλαιοκομματικής νοοτροπίας έχει καταδικαστεί πολιτικοσυνδικαλιστικά. Είμαστε απέναντι σε τέτοιες αποσπάσεις που γίνονται με ρουσφετολογική αντίληψη από τη ΔΙΠΕ Λασιθίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου