Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ Δημήτρη Δερμιτζάκη


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ-ΓΕΝΙΚΕς ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Μάιος-Ιούνιος  2018

ΘΕΜΑ 1Ο
Άδειες άνευ αποδοχών.
Φέτος  υπήρξε μια μείωση σχετικά με τις περυσινές άδειες σε επίπεδο περιφερειακής εκπαίδευσης. Παρ όλα ταύτα σε σχέση με τον  πληθυσμό μας αν μελετήσουμε τα στοιχεία είμαστε από τις περιφέρειες που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Εδώ φυσικά πάντα ανοίγει το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών όπως υπήρχαν πριν καταργηθούν το 2011 με συγκεκριμένες φυσικά προϋποθέσεις και όχι ασύδοτα  που γινόταν παλιότερα. 

ΘΕΜΑ 2Ο
Παραιτήσεις προϊσταμένων και υποδιευθυντών
Είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε πολύ συχνά πια στο συμβούλιο του ΑΠΥΣΠΕ καθώς με το πενιχρό επίδομα , σε σχέση με τον όγκο δουλειάς και ευθύνης  κυρίως οι νηπιαγωγοί δεν μπορούν να εκτελούν ενίοτε τα καθήκοντα της διεύθυνσης τους νηπιαγωγείου. Έτσι και φέτος είχαμε  αρκετές παραιτήσεις και εδώ γεννιέται  ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να ασκήσει  πίεση η ΔΟΕ , το θέμα του μειωμένου ωραρίου των προϊσταμένων νηπιαγωγών  όπως και το μειωμένο ωράριο έστω και 5 ώρες των υποδιευθυντών.


ΘΕΜΑ 3ο 
ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΤΙ
Ενώ πολύς ντόρος είχε γίνει για το θέμα με συνδιασκέψεις και συζητήσεις στα τοπικά   ΠΥΣΠΕ και   ΑΠΥΣΠΕ με αποκορύφωμα τη συνδιάσκεψη αιρετών από τη ΔΟΕ τώρα το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος με ευθύνες εκατέρωθεν.


 ΘΕΜΑ 4ο
Μια τοποθέτηση, επιτρέψτε μου,  σε εκπαιδευτικά θέματα  που ταλανίζουν τον κλάδο.   Όσον αφορά το θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση που ίσως έχουμε γίνει γραφικοί  να το προβάλουμε απλά είναι επιτακτικής ανάγκης , από μια πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση.  Το πρόβλημα  συνάδελφοι όμως εδώ που γεννιέται και είναι ουσιώδες είναι το σύστημα που θα εφαρμοστεί για τους διορισμούς. Βλέπεται ήδη ότι οι αναπληρωτές είναι αρκετά κομμάτια με αλληλοσυγκρουόμενα  συμφέροντα. Είναι πάντως αναμφισβήτητο ότι πρωταρχικό  προσόν πρέπει να θεωρηθεί η προϋπηρεσία. Ας θυμηθούμε συναδέλφους ειδικής αγωγής που περνούν τα 10 χρόνια. Φυσικά θα πρέπει να μπουν και άλλα κριτήρια αλλά με βασικό πρόταγμα την προϋπηρεσία.



ΘΕΜΑ 5Ο
ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ.
Γνωρίζουμε ήδη την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος μέσω ΕΣΠΑ  που γίνεται από τους δήμους. Είναι ξεκάθαρο συνάδελφοι ότι αντιτάσσονται αρκετοί δήμοι στην εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής ,  μπαίνοντας στη γραμμή Πατούλη (Ν.Δ- Πασοκ) . Σας διαβεβαιώνω  ότι κάνοντας μια έρευνα στα νηπιαγωγεία του δήμου  Ηρακλείου ελάχιστα προνήπια θα μείνουν έξω από τα σχολεία, παρόλο το κτηριακό πρόβλημα που όντως υπάρχει στο δήμο. Να ξέρετε ήδη σε σκληρή γραμμή το λόμπι που αντιτάσσονται στην δίχρονη προσχολική κάποιοι δήμοι θέλουν να προσφύγουν στο ΣΤΕ με φωτογραφίες από τα άθλια κτήρια , με το επιχείρημα της ασφάλειας των παιδιών.  Άποψη μου είναι ότι  η πολιτεία να το εφαρμόσει από του χρόνου σε όλους χωρίς πια πολλούς δισταγμούς . Να φτάσει δηλαδή το μαχαίρι στο κόκκαλο


                                    
                    Ο  Αιρετός Απυσπε Κρήτης    Δημήτρης Δερμιτζάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου